Перший Месник: Протистояння - рецензія Попкорнnews

Anonim

Перед тим, як на екрани кінотеатрів вийшли перші «Месники», які об'єднали відразу 7 супергероїв, нам здавалося, що 7 - це натовп і в цілому невдала ідея. В «Перший Месник: Протистояння» - вже 12 супергероїв (!) І 3 лиходія, але Marvel знову вдалося повторити «фішку» перших «Месників» - і кожен з персонажів у «Протистояння» знаходиться рівно на своєму місці.

Історія, розказана в «Перший Месник: Протистояння», видасться знайомою тим, хто читав комікси Marvel 2006-2007 роки - фільм служить сиквелом одночасно і «Зимового солдата», і «Месників: Ера Альтрон». Все починається з того, що команда Кепа - Сокіл, Чорна вдова і Алая відьма під проводом Стіва Роджерса - відправляється на захоплення Кроссбоунса (Френк Грілло вже знайомий тим, хто бачив «Зимового солдата», правда тепер його герой обзавівся парочкою шрамів, які, як відомо, прикрашають будь-якого чоловіка). Кроссбоунса блискуча команда Кепа зупиняє, але закінчується все численними жертвами серед цивільних.

Операція Кепа привертає увагу влади, і Стів Рождерс співтовариші викликаються на зустріч з генералом Россом (Вільям Херт «засвітився» в тій же ролі в «Неймовірний Халк» ще в 2008 році). Уряд США і так було не дуже досить Месниками після подій в соків (відсилання до «Ері Альтрон») - і нові жертви, нехай і заради захоплення Кроссбоунса, йому зовсім ні до чого. Тоні Старк, якого мати одного із загиблих в соків звинуватила в смерті сина, несподівано підтримує генерала Росса, який заявляє, що Месників пора б уже взяти під контроль.

Перший Месник: Протистояння - рецензія Попкорнnews 81153_1

Зрозуміло, з Залізною людиною і генералом Россом згодні далеко не всі, але поки протистояння обмежується ввічливій дискусією. Втім, надовго ввічливості не вистачає: терористи нападають на конференцію ООН, і в цьому звинувачують Зимового солдата. Взятий під варту Баки Барнс біжить (не без допомоги барона Гельмута Земо), а Стів Роджерс захищає свого кращого друга і клянеться довести його невинність. Генерал Росс хоче, щоб Кепа і його команду заарештували, але Тоні Старк просить у генерала 36 годин, за які обіцяє повернути супергероїв без інцидентів. Так починається повноцінна «громадянська війна».

На перший погляд може здатися, що в «Перший Месник: Протистояння» з супергероями (і суперлиходіями) все-таки переборщили - тут і Кеп, і Залізна людина, і Зимовий солдат, і «новачки» в особі Людини-павука і Чорної пантери - в загальному, все-все-все. Але дуже швидко глядачам належить зрозуміти, що насправді «Протистояння» - це, як і обіцяли творці, в першу чергу історія про двох ключових героїв, Стіва Роджерса і Баки Барнс, про їхню дружбу і перешкоди на її шляху.

Втім, від зворушливих дружніх сцен «Перший Месник: Протистояння" не перетворюється в «сопливих» супергеройський мелодраму - екшену тут більш ніж достатньо, а захоплююча батальна сцена «стінка на стінку» в аеропорту Берліна (команда Кепа проти команди Старка) буквально заворожує своєю видовищністю . Хоча від кількості учасників цієї бійки «стінка на стінку» з незвички розбігаються очі, сцена нітрохи не виглядає «перевантаженою» героями. Допомагали її знімати, до речі, справжні професіонали голлівудських бойовиків - творці «Джона УІКа».

Перший Месник: Протистояння - рецензія Попкорнnews 81153_2

Саме чудове - це те, з якою чіткістю працюють обидві команди: Алая відьма використовує свої сили, щоб «підсадити» Кепа в стрибку на висотку, Соколине око «вистрілює» Людиною-мурахою, який на стрілі залітає під обладунки Тоні Старка, Людина-павук своєю мережею ловить ... Ну гаразд, не будемо спойлер, цю сцену точно потрібно подивитися самим!

Перший Месник: Протистояння - рецензія Попкорнnews 81153_3

У центрі уваги більшу частину фільму залишаються три героя - Стів Роджерс, Баки Барнс і Тоні Старк, у якого раптово виявляються daddy issues (втім, ці зачатки ревнощів ми помітили ще в трейлері, коли Старк, звертаючись до Кепу, каже, що раніше він був його другом). Старк починає ревнувати батька до Кепу - в списку його претензій виявляється той факт, що Говард Старк, мовляв, любив Стіва Роджерса більше, ніж свого сина. Втім, те, що Старк і Роджерс один одного недолюблюють, було зрозуміло ще з перших «Месників» - і в «Протистояння» дуже круто показана саме кульмінація цього конфлікту, коли герої нарешті перейшли від важливих слів до брутальному мордобою.

Перший Месник: Протистояння - рецензія Попкорнnews 81153_4

Резюмуючи і згадуючи про протиставлення «Першого Месника» і «Бетмена проти Супермена», нам хочеться сказати, що ці два супергеройських блокбастера абсолютно не схожі один на одного. Ми не будемо давати свою оцінку «Бетмен проти Супермена», скажемо лише, що «Протистояння» коштувало того, щоб чекати його кілька років, фільм по-справжньому цікавий, захоплюючий, «чіпляє» і, за традицією для Marvel, просто кумедний.

Все в кіно!

Читати далі